Avbytare: Anders Ohlsson, Philip Marklund, Fredrik Odell, André Andersson och Carl Odell.

Patrik Lippe ut - André Andersson in 77 min
Johan Hellström ut - Carl Odell in 82 min
Gustav Lindquist ut - Johan Hellström in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Efter 5 raka matcher utan seger var genrepet mot division 3 laget Boxholms IF av största vikt. Efter en mycket bra genomförd träning på förmiddagen på träningslägret i Danmark så kom ÖT Smygehuk laddade till tusen för mötet med Boxholm. ÖT Smygehuk tog tag i taktpinnen direkt och visade ingen respekt alls för motståndarna. I den 3:e minuten spelas en lång boll upp mot Pontus Andersson som kommer halvt fri och Pontus högerskott räddas av målvakten. I samma minut får ÖT Smygehuk en hörna. Gustav Lindquist slår en hårt inåtskruvad hörna mot första stolpen där Martin Silvhed dyker upp och Martin är sånär att nicka bollen i mål men den går tätt över. Om inte oturen var över där så far Martin rakt in i stolpen med huvudet före och blir liggande en kort stund. Han kunde dock fortsätta spela. I den 7:e minuten tar vänsterbacken Patrik Lippe sig fram på vänsterkanten och Lippes låga inspel går mot Gustav Lindquist som i kamp med målvakten är sånär att stöta in ledningsmålet. I den 12:e minuten spelas bollen in mot Johan Hellström på bortre stolpen och en felstuds på den annars fina gräsmattan stoppade Johan från att enkelt kunna raka in 0-1. Istället kontrar Boxholm där man kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg. ÖT Smygehuk misslyckas med rensningen och en Boxholmspelare kan placera in 1-0 från 16-meterslinjen. Inte alls välförtjänt efter ÖT Smygehuks positiva inledning. ÖT Smygehuk deppar inte utan fortsätter med sin fina fotboll. I den 16:e minuten vinner Martin Silvhed ett hopslag nära mål och bollen går förbi den utrusande målvakten men tyvärr också tätt utanför stolpen. I den 19:e minuten gör Izzettin Adigüzel en räddning på ett halvt friläge. I den 32:a driver Adam Norén upp ett anfall och spelar vidare mot Johan Hellström. Johan tar emot bollen men får den något för långt ifrån sig och en försvarare hinner precis imellan och får en fot på bollen och bollen far i en båge över den utrusande målvakten och in i mål till 1-1. I den 38:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark på offensiv planhalva till vänster. Martin Silvhed lyfter in bollen och en försvarare nickar bort den men inte längre än till precis utanför straffområdet där Sebastian Kristensson nickar fram den till höger till Johan Hellström som tar med sig bollen och avlsutar kliniskt genom att borra upp bollen i det bortre hörnet till ledning för ÖT Smygehuk med 1-2. Detta var Johans 5:e mål i år. ÖT Smygehuk leder första halvlek med 1-2 där vi har spelat en bländande anfallsfotboll och inte gett motståndarna många chanser att låna bollen. Ledningen borde dock varit något större. Pontus Andersson var briljant i sin "fria roll" och motståndarna fick allt som oftast ta till oschyssta medel för att stoppa honom. Precis innan paus får Martin Silvhed en sträckning i baklåret och hans medverkan i premiären nästa vecka är mycket tveksam. I den 47:e minuten slår nyss inbytte målvakten Anders Ohlsson en lång utspark som når Johan Hellström och Johan kommer fri men skjuter utanför. I den 51:a minuten räddar Anders Ohlsson ett friläge. I den 59:e minuten byts Sebastian Kristensson ut med en "vadkaka" och in kommer Fredrik Odell. I den 64:e minuten kontrar Boxholm blixtsnabbt där bollen spelas ut till höger och man kommer 3 mot 2. Adam Norén rusar ut för att försöka avvärja inlägget men inlägget slås och Christian Ahlström är ensam med två motståndare och kan inget göra än att se en Boxholmforward nicka bollen i mål från nära håll till 2-2. ÖT Smygehuk var inte nöjda med oavgjort och startade nu en forcering för ett vinstmål. I den 76:e minuten har ÖT Smygehuk ett fint anfall som avslutas med ett skott av Joel Jakobsson som målvakten räddar men lämnar retur ut till höger. Philip Marklund snappar upp bollen och spelar den snett bakåt till Fredrik Odell som ganska enkelt kan raka in 2-3. Detta var Fredriks 1:a mål någonsin i A-laget och därmed säger vi GRATTIS till dig Fredrik! I den 83:e minuten byts en knäskadad Gustav Lindquist ut men rapporterna gör gällande att skadan inte är av det allvarligare slaget. ÖT Smygehuk mattas något på slutet efter ett tufft träningsläger men lyckas hålla undan och vinna med 2-3. En viktig vinst för självförtroendet inför stundande uppgifter i seriespelet. I nästa match som är premiärmatchen i division 4 väntar Limhamns IF på lördagen den 13:e april klockan 16:00 på Limhamns IP.